Classicistisch herenhuis

Groot dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), met drie (aangepaste) dakkapellen. Voorheen bepleisterde en nu opnieuw gevoegde lijstgevel van baksteen op een oudere zandstenen sokkel met afschuining. Vereenvoudigde Lodewijk XVI-ordonnantie, uit het vierde kwart van de 18de eeuw, gemarkeerd door een nauwelijks uitspringend middenrisaliet met inrijpoort en breder bovenvenster. Voorts vlakke gevelpartijen met rechthoekige vensters in omlijstingen van arduin onder een rollaag; beluikte benedenvensters. Grote korfbooginrijpoort opgenomen in een rechthoekige omlijsting van arduin; geprofileerd beloop, neuten en imposten, druiplijst aansluitend bij de uitgewerkte sluitsteen, rozetten in de zwikken. Vernieuwde daklijst met tandlijst. Het interieur bewaart onder meer moerbalken op stenen consoles in de verhoogde kamer van de twee rechter traveeën (oudere kern); salon met 19de-eeuws decor in de linker travee.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle