Kapel van de Kruisberg

Op verhevenheid gelegen eclectische kapel, met neoromaanse inslag, van 1875. Rechthoekige plattegrond onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, golfplaat) met halfrond koor onder halve koepel. Bakstenen constructie op gecementeerde plint, gemarkeerd door hoeklisenen en boogfries op witstenen consooltjes. Puntgevel met verdiepte rondboogdeur onder oculus. Bewaarde houten vleugeldeur met Ionisch tussenzuiltje. Overigens rondboogvenstertjes met ijzeren roeden, onder druiplijst.

Interieur met blauw geschilderd tongewelf bezaaid met gouden sterren; monumentaal kruis van 1602 met beeld van 1876.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Kennes, Hilde