Luipegem

Tekst van Sociale woningbouw naar ontwerp van D. Beckers (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/302686)

Ter hoogte van en doorlopend in de Beerdonkstraat: sociale woonwijk opgericht door S.M. Gezellige Woningen Bornem, naar ontwerp van architect D. Beckers, aangevat in 1968 (zie gedenkplaat nummer 182). Rij eengezinswoningen in spiegelbeeldschema met rechts ernaast graspleintje en kunstwerk "Streven naar een betere wereld" van M. Coppens, ingehuldigd naar aanleiding van de oprichting van deze wijk. In de Beerdonkstraat: appartementsgebouw geflankeerd door schuin ingeplante blokken met dezelfde eengezinswoningen als aan Luipegem.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Kennes, Hilde