Villa met omgeving

De halfvrijstaande villa werd gebouwd in de jaren 1920 en is een typevoorbeeld van de meer eclectisch-gerichte stijl met een eerder ruraal concept. Het pand is opgetrokken in baksteen met contrasterende partijen zoals de horizontale gerichtheid van open en diepe balkons tegenover de meer traditionele opbouw van de driezijdige beglaasde erker over gelijkvloers en verdieping, bekroond met een puntgevel. In de bovenlichten van de erkerramen zijn typische geometrische en rechtlijnige glas-in-loodcomposities aangebracht.

De villa is gelegen in een grote tuin. De voortuin wordt van de straat afgescheiden door een laag bakstenen muurtje en een haag.

De aanpalende woning telt één bouwlaag onder een geknikt zadeldak.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000640, Geografisch pakket Zottegem (VAN DEN BOSSCHE H. 1981).

Auteurs:  May, Laura; Van den Bossche, Hedwig