Kasteeldreef

Tekst van Dreef met opgaande eiken Kasteel Lovendegem (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/302642)

Gekasseide straat afgezoomd met twee dubbele rijen eiken, vermeld in Sanderus als "dreve tot de nieu vaert", leidend van de Brugse Vaart, met aldaar verdwenen "Lovendegembrug", naar het kasteel van Lovendegem; halverwege, op de hoek met de Kerkstraat, het gemeentehuis, zie aldaar, en het nieuwe kerkhof aangelegd in 1897.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Lanclus, Kathleen