De bescherming als monument betreft het burgerhuis in classicistische stijl.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: Het burgerhuis heeft wetenschappelijke, in casu architectuurhistorische waarde al belangrijk, vrij gaaf bewaard voorbeeld van een classicistisch burgerhuis met volgende determinerende elementen: silexplint, muuropeningen in kalkstenen en mergelstenen omlijstingen met een trapezoïdale sluitsteen, mergelstenen gevelsteen, de algemene gevelordonnantie en dakvolume. Door de exacte datering heeft de woning aanzienlijke documentaire waarde. De sociaal-culturele waarde wordt bepaald door de markante gevelritmering en het dakvolume die een belangrijk, beeldbepalend element vormen.

• Onroerend Erfgoed Limburg, Beschermingsdossier DL000349, 13 monumenten en 2 stadsgezichten (GYSELINCK J., 1993).