Woning Den Horen

Het beschermingsdossier omschrijft de architecturale, documentaire en historische waarde van de woningen nummers 112 en 114 in de Vlamingenstraat als uniek voorbeeld van een uitzonderlijk gaaf bewaarde, 1621 gedateerde stadswoning, een langshuis met zolderverdieping, in traditionele bak- en zandsteenstijl met een voor het Leuvense ongebruikelijk ontlastingssysteem en met rijk verzorgde binneninrichting, mogelijk verwijzend naar het schuttershuis van de Sint-Jorisgilde.

• Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, beschermingsdossier DB000744, Vlamingenstraat 112-114(S.N. 1988)