Watermolen Klapscheutmolen en omgeving

Tekst van Watermolen Klapscheutmolen en omgeving (https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/203)

De bescherming als dorpsgezicht betreft de Klapscheutmolen en omgeving met inbegrip van verdeel- of sluiswerk en spaarvijver uit 1572. De molen is als monument beschermd in 1992, evenals de spaarvijver en molenloop in 1996.

Het beschermingsdossier motiveert de industrieel-archeologische waarde van de onmiddellijke omgeving van de Klapscheutmolen als volgt: "als oude watermolensite met spaarvijver, sluizencomplex en hoevegebouw."

• Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, Beschermingsdossier DB000768, Watermolen genaamd Klapscheutmolen en de onmiddellijke omgeving (DE SCHEPPER J., 1992).