Pastorie Sint-Martinusparochie: omheiningsmuur, gracht en brug

Tekst van Pastorie Sint-Martinusparochie: omheiningsmuur, gracht en brug (https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/1262)

De bescherming als monument omvat de omheiningsmuur rond het pastoriedomein van de Sint-Martinusparochie, de gracht rond de pastorie en de brug over de genoemde gracht. Deze bescherming vormt de uitbreiding van de pastorie met poortgebouw en conciƫrgewoning die reeds werd beschermd als monument in 1982 bij besluit van de Vlaamse Executieve. Het geheel is gelegen in de als dorpsgezicht beschermde dorpskern van Wezemaal.