Arbeiderswijk De Meesterstraat

Tekst van Arbeiderswijk De Meesterstraat (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/302510)

Sociale woningbouw, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. De realisatie van de zogenaamde "wijk De Meester" door de "Maatschappij van Volkswoningen van Duffel", kadert in de grote woningnood na de Eerste Wereldoorlog en dateert van 1930; ze bestond uit het bouwen van 48 woningen, gedeeltelijk in de Lageweg (nummers 2-14) en de Dr. Jacobsstraat (nummers 14-38). Lintbebouwing van eengezinswoningen in spiegelbeeldschema; bakstenen lijstgevels van twee traveeën en één bouwlaag onder mansardedaken (nok parallel met de straat, mechanische pannen). Steekbogige muuropeningen; ramen en deuren systematisch vervangen.

• S.N. 1986: Duffel nu, Lier, 99.

Auteurs:  Kennes, Hilde