Burgerhuizen in cottagestijl

Tekst van Burgerhuizen in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/16172)

De Witte Berg, een niet genivelleerde duin, aan de Zeedijk bewaart nog een karakteristiek huizencomplex uit het einde van de 19de-begin 20ste eeuw en onder meer naar ontwerp van architect A. Dumont. De omlopende huizenrij met verhoogde begane grond heeft een eclectisch uitzicht geïnspireerd op de cottagestijl met vermenging van neoclassicistische elementen; de ronde hoektoren van Coup de Vent (Geitenweg 9) fungeert als scharnierende blikvanger.

Bron: Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000617, Oudste verkaveling gebaseerd op aanlegplan van 1902-1904
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine