Woningen voor bejaarden

Tekst van Neotraditionele bejaardenwoningen van 1908 (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18702)

In opdracht van de Burgerlijke Godshuizen gebouwde woningen voor bejaarden, van 1908, zoals er ook enkele jaren later zullen gebouwd worden in de Geraniumstraat en Prosper Claeysstraat. Neotraditionele huisjes van donkere baksteen verwerkt met hardsteen. Tussen twee vooruitspringende trapgevels van twee smalle traveeën bevinden zich zes woningen met voortuintje in spiegelbeeldschema met lijstgevel voorzien van twee dakvensters met tuitgeveltje en houten dakkapellen. Kruiskozijnen. De gekoppelde deuren, met bolkozijn als bovenlicht, zijn overdekt met een luifel (leien), geflankeerd door een arduinen plaat, bedoeld als naamplaat, doch (nu) onbeschreven.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1908/P/2.

Auteurs:  Lanclus, Kathleen