Villa Mauresque

Tekst van Villa Mauresque naar ontwerp van Marcel Colpaert (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18647)

Zogenaamd "Villa mauresque" in Moorse stijl, volgens de bouwaanvraag naar ontwerp van architect M. Colpaert van 1932. Heden gecementeerde en geschilderde voorgevel met dubbelhuisopstand, drie traveeën en twee bouwlagen onder plat dak met bekronende balustrade (voorheen met centrale koepel). Verticaliserende pilasters met consoles onder overkragende kroonlijst. Tudor- en hoefijzerboogvormige vensters met geaccentueerde booglijst en rondboogdeur in tudorboogvormig portaaltje geflankeerd door getorseerde zuilen. Voortuintje afgesloten door balustrade.

• Stadsarchief Gent, reeks G.12, 1932 - R.39.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke