Tuinwijk Generaal Drubbel

Tuinwijk van de "Foyer Gantois" (Gentse Haard), doorlopend in de Grensstraat met Gambrinus - en Hoppestraat als binnenstraten. Eenvoudig type tuinwijk naar ontwerp van architect A.R. Janssens van 1921. Bakstenen huisjes van anderhalve bouwlaag met rondboogdeuren en rechthoekige vensters vaak met aangepast houtwerk. Volgens bouwaanvraag zeven geveltypes voornamelijk gekenmerkt door puntgevels van hoekhuizen en middelste huizen, in de overige huizen is de venstertravee doorgetrokken in een dakvenster met puntgevelvorm.

• Stadsarchief Gent, reeks VII, beluiken, 1371-72, R.30.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke