Villa Elisabeth

Zeer verzorgd art-nouveauburgerhuis met wit geglazuurde bakstenen voorgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder laag zadeldak (pannen), volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect L. De Keyser van 1909. Enkelhuis met smalle deurtravee en breed rechter zijrisaliet gemarkeerd door een fraaie driezijdige erker onder koepelvormig dakje met bekronend balkon, bewaard houtwerk en faiencetegels met florale motieven in de borstwering; driekwartcirkelvormig drielicht op arduinen hoekstenen, onder booglijst en faiencetegeltableau (florale en vogelmotieven). Korfboogdeur (bewaard houtwerk) en benedenvensters onder arduinen hoekstenen. Bovenvensters met verdiepte borstweringen met faiencetegeltableaus met huisnaam en vrouwenhoofd. Overkragende kroonlijst op modillons. Behouden voortuin met smeedijzeren hek.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1909/A/33.

Auteurs:  Bogaert, Chris