Kleine ommegang

Kleine ommegang rond kasteel en kerk (Plaats, Remi-Dewittestraat, Azalealaan en Ketenstraat). De ommegang, die de zeven weeën van Onze-Lieve-Vrouw voorstelt, start aan de Plaats, ter hoogte van de basiliek, met de voorstelling van "Jezus in de tempel" en eindigt in de Ketenstraat.

Remi-Dewittestraat zonder nummer (ter hoogte toegang kasteel). Kapel deel uitmakend van de zogenaamde Kleine ommegang; reliëf stelt de "Vlucht naar Egypte" voor.

Ketenstraat zonder nummer. Neogotische kapel. Rechthoekig bakstenen gebouwtje op geblokte arduinen sokkel. Puntgevel met schouderstukken bekroond door arduinen kruis; waterlijst bekroond door hogels en kruisbloem. Verdiepte spitsboognis in arduinen omlijsting; reliëf met graflegging; gesigneerd: K. Dupon (Roeselare).

Auteurs:  De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol