Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7585)

Nummer 36 (vroeger nummer 34). Neoclassicistisch dubbelhuis met bepleisterde, beschilderde lijstgevel van vier traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak, te dateren circa 1905. Risalietvormende poorttravee, in de bovenbouw afgelijnd door pilasters met hoofdgestel en balkons, respectievelijk met balustrade en ijzeren leuning. Rechthoekige vensters, op de bel-etage met balusterborstwering, op de derde bouwlaag met neo-Lodewijk XVI-stucwerk van guirlandes. Spiegelboogdeur en -poort, eerstgenoemde met bovenlicht, laatstgenoemde met ijzeren latei met rozetvormige bevestigingsbouten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita