Tekst van Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18577)

Neo-Vlaamserenaissance-getint burgerhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien), volgens gevelcartouches en bouwaanvraag van 1893. Enkelhuis met bak- en natuurstenen parement gemarkeerd door een breed rechter zijrisaliet met bekronende topgevel met voluten, trappen en driehoekig frontonnetje. Uitgewerkte houten erker met rolwerk en wortelmotieven op de hoofdverdieping. Smalle deurtravee onder kroonlijst met boogfries. Deur en benedenvensters in natuurstenen omlijsting met sluitsteen, rondboogvormige bovenvensters met diamantkoppen.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1893/B/8.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke