Enkelhuis

Tekst van Burgerhuis ontworpen door Achilles Van Hoecke-Dessel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18571)

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen) volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect A. Van Hoecke-Dessel van 1901. Licht en donker bakstenen parement verfraaid met hardsteen voor plint, dorpels en hoekstenen. Gemarkeerde bovenverdieping met centrale erker onder leien dakje, flankerende vensters onder spitsboogvormig boogveld, lekdrempels met watergeultjes. Bovenste verdieping met centraal deurvenster met ijzeren leuning en smalle zijvenstertjes onder een I-balk met rozetten. Links rechthoekige deur onder gebogen druiplijst. Behouden ijzeren hek van het voortuintje.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1901/B/95.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke