Burgerhuis ontworpen door Emile De Weerdt

Tekst van Burgerhuis ontworpen door Emile De Weerdt (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18569)

Dubbelhuis met behouden voortuintje volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect E. De Weerdt van 1901. Lichte bakstenen voorgevel verfraaid met donkere bakstenen en bepleisterde banden en arduinen cordon. Drie traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak (leien). Gemarkeerd middenrisaliet met hoger oplopend dakvenster onder gebogen kroonlijst. Variërende rechthoekige vensters onder druiplijst. Houten en bakstenen erker. Centrale vleugeldeur met fraai houtwerk. Verdiepte panelen in de borstwering en fries met sgraffitoversiering.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1901/B/41.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke