Dorpswoningen (15-17, 42-44)

Tekst van Vrijstaand burgerhuis in tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/302006)

Nummers 15-17, 42-44. Alleenstaande dorpswoningen, meestal met omheinde voortuintjes; nummer 15 volgens kadaster opklimmend tot rond 1886, 17 van rond 1914, 42 en 44 van rond 1905.

Bakstenen lijstgevels van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder pannen zadel- (15, 17; nok parallel met straat) of schilddak (42, 44; nok haaks op de straat).

Horizontaal geritmeerd door het gebruik van gecementeerde of beschilderde muurbanden, kordons en houten kroonlijsten op klossen of modillons. Steekbogige muuropeningen.

• Kadasterarchief Antwerpen, mutatieschetsen Berendrecht 1886/18, 1905/16, 1914/11.

Auteurs:  Kennes, Hilde