Parochiekerk Sint-Paulus: romaanse delen en sacristie_versie1_20151209

Tekst van Parochiekerk Sint-Paulus: romaanse delen en sacristie (https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/841)

De Sint-Pauluskerk, namelijk de gedeelten uit de romaanse periode (metselwerk torenmuren tot onder de bovenste verdieping, torentje dat toegang verschaft tot de klokkentoren, zijmuren der zijbeuken tot onder het hoger opgetrokken gedeelte van deze muren, vierkante pilaren die de beuken van elkaar scheiden alsmede twee rondbogen van het gewelfdak tegen de toren, twee zijmuren van het schip met de thans voor het oog verborgen venster, de gezamenlijke muren van het koor in het aan noordoostelijke hoek palende bijgebouw) en de sacristie te Vossem, zijn beschermd als monument.