Thematische inventarisatie sociale woningbouwpatrimonium

Tekst van Inventarisatie sociale woningbouwpatrimonium (https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1178)

Tijdens besprekingen op het MANCO werd aan het VIOE gevraagd om een inschatting te maken van de erfgoedwaarden van het sociale woningbouwpatrimonium. VMSW, samen met de SHM’s, plant immers de renovatie van grote delen van het sociale woningbouwpatrimonium om te voldoen aan de moderne comforteisen inzake wonen en aan de Europese richtlijnen inzake energieprestatie en binnenklimaat. Ze wenst hierbij rekening te houden met de erfgoedwaarden van dit patrimonium.

De screening heeft een dubbel doel:

- Wonen weet welke erfgoedwaarden in de renovatieplannen van het sociale woningbouwpatrimonium van vóór 1985 ingepast kunnen worden;

- Onroerend Erfgoed kan de inventaris van het bouwkundig erfgoed aanvullen met het sociale woningbouwpatrimonium met doorwerking naar het beleid inzake bescherming en beheer.