Hoekcomplex met de Koning Albertlaan en de Paul Fredericqstraat

Tekst van Hoekcomplex ontworpen door Geo Henderick (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18224)

Hoekcomplex met de Koning Albertlaan en de Paul Fredericqstraat (nummer 106-108) op U-vormige plattegrond, gesigneerd: "Geo J. Henderick, architecte, Gand" en daterend van 1932.

Zakelijke baksteenarchitectuur met reminiscenties aan de Amsterdamse School. Arduinen plint en gecementeerde onderbouw onder hoog pannendak (mechanische pannen). Brede symmetrisch opgebouwde gevel aan de Koning Albertlaan: twee centrale traveeƫn met vier bouwlagen afgelijnd en gescheiden door bakstenen pilasters met bekronende bol- en schijfornamenten. Links en rechts flankerende afgeronde overhoekse erkers geleed door brede vensterregisters.

Identieke gevels met ondermeer deurtravee aan de Eedverbondkaai en Paul Fredericqstraat.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1932/A/7.