Villa en magazijn in nieuwe zakelijkheid

Tekst van Villa en opslagplaats ontworpen door J. Roelant (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18216)

Villa en magazijn in nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van architect J. Roelant van 1932.

Villa met asymmetrische opbouw: verspringende travee en bouwlaag hoogte onder plat dak; rechterdeel met uitstekende kroonlijst. Opgetrokken uit gele baksteen met diepliggende horizontale voegen op een plint van zwarte tegels en met gebruik van blauwe geglazuurde tegels voor de vensterbanken van de brede rechthoekige vensters. Deur onder luifel geflankeerd door rond gemetselde bloembakken. Achteraan rond uitgebouwde rechtertravee met terras op de tuin. Oorspronkelijk interieur eveneens naar ontwerp van architect J. Roelant, uitgevoerd door E. Kint et fils, ebenist te Gent.

Links van het woonhuis en erdoor verbonden met een achterin gelegen doorgang, voormalig magazijn, thans "Laboratoria Sanagil". Voorgebouw in dezelfde materialen en stijl, eveneens onder plat dak en erachter gelegen ruimte onder raekemdak. Verspringende travee gescheiden door rond uitgemetselde pilaster op de bovenverdieping en dito pilaster met bolvorm op de rechter benedenhoek.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1932/D/38.
  • DELETANG M. 1934: Une villa moderne dans la banlieue gantoise, Bâtir 23, 878-880.