Enkelhuizen

Tekst van Burgerhuis in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/301395)

Nummers 45 en 47. Enkelhuizen van drie of twee traveeên en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel straat) in eclectische stijl, te dateren circa 1910. Lijstgevels van natuursteen, afgelijnd met houten kroonlijst op klossen of consoles.

Nummer 45 op hoge begane grond met keldervensters, bossages en sterk markerende puilijst; risalietvormende middentrav. van de bovenbouw met halfronde erker en balkon en rijkelijk decor van strikken en guirlandes; boogvormige muuropeningen met bewaard schrijnwerk.

Nummer 47 met balkon op kraagstuk naast risalietvormende deurtravee; boogvormige muuropeningen in omlijsting met neorococo-inslag. Mooi smeedijzeren tuinhek.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita