Ensemble van drie woningen

Tekst van Drie burgerhuizen ontworpen door Geo Henderick (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18151)

Ensemble van drie woningen in baksteenstijl aansluitend bij de Amsterdamse School, gesigneerd: "Geo Henderick, architecte Gand", en daterend van 1928. Verschillend getint bakstenen parement boven een gecementeerde onderbouw. Gemarkeerde middenpartij met puntgevel onder haaks zadeldak. Bovenverdieping geaccentueerd door trapezoïdale erker, op de derde verdieping overgaand in twee overhoekse erkertjes; vierkante vensters in de geveltop. Zijpartijen met verticaliserende bakstenen lisenen en licht uitspringende venstertravee. In de uiterste travee; art-decopaneeltjes in de borstwering. Ramen met horizontale verdelingen in de bovenlichten.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1928/M/20.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke