Arsenaal

Tekst van Militair Hospitaal en Arsenaal (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7254)

Werkplaatsen en arsenaal van het leger, ingeplant tussen Lange Leemstraat en Marialei, ten westen aansluitend bij het militair hopitaal in laatstgenoemde straat. Bakstenen gebouwen van twee bouwlagen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met rechthoekige muuropeningen.

Poortgebouw van twee bouwlagen onder complexe leien bedaking, achteruitspringend ten opzichte van de rooilijn, in eclectische stijl van circa 1900. Baksteenbouw met natuurstenen sokkel, banden en kordons; zijtraveeƫn uitgewerkt als vierkante torens met kruiskozijnen en segmentboogfries. Brede rondboogdoorgang.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita