Kapel Heilig Hart

Kapel ter ere van het Heilig Hart, in 1893 gebouwd op de hoek van de Vredegerechtstraat. Neogotische bakstenen kapel op achtzijdige plattegrond en afgedekt door een tentdak (leien), met gesmeed ijzeren kruis. Hoeken gemarkeerd door steunberen. Spitsboogvensters en -deur met eertijds beschilderd timpaan.

• VAN VLIERBERGHE J. 1936: Annalen van de de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas 48.1, 24.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs:  Demey, Anthony