Klompenmakerij De Kimpe

Voormalige Klompenmakerij "De Kimpe" met losstaande zogenaamde blokstal uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, haaks op de straat ingeplant. Begane grond omgevormd tot woonhuis na stopzetting van het bedrijf in 1955. Bewaarde droogzolder met deels verticale, deels horizontale schoepenbebording onder ver overkragend dak (Vlaamse pannen). Rechts op het erf, kleine rookoven.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs:  Demey, Anthony