Opgaande tamme kastanje als markeringsboom in het Kluisbos

Tekst van Opgaande tamme kastanje als markeringsboom in het Kluisbos (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/131475)

De boom bevindt zich langs een bospad in het Kluisbos, dat de Vierschaar met het gehucht Pensemont verbindt, op 120 m van de noordelijke bosrand. De boom is een belangrijke grensboom en markeert ook sinds kort de grens tussen het deel van het Kluisbos dat bosreservaat is en het deel dat gewoon domeinbos is. Het Kluisbos werd in de Eerste Wereldoorlog bijna volledig kaal gekapt en in de jaren 1920 heraangelegd. Waarschijnlijk is deze boom de enige boom die overblijft van vóór de Eerste Wereldoorlog en de kap heeft overleefd.

Auteurs:  Van der Linden, Geert