Gemeentehuis 1894

Neotraditionele constructie, bovenaan in een cartouche 1894 gedateerd. Baksteenbouw met verwerking van arduin voor plint, vensterkruisen en speklagen; sierankers. Lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), voorzien van centrale dakkapel. Vooruitspringende zijrisalieten, bekroond door een puntgevel op schouderstukken.

Linker travee geaccentueerd door zwaar arduinen balkon met balusters op de bovenverdieping. Rechthoekige vensters, onder getoogde ontlastingsboog met diamantkopsluitsteen; op de begane grond met arduinen middenstijl; op de bovenverdieping met arduinen kruis en met reliëf versierde boogvelden. Gelijkaardig rechter risaliet met korfboogpoort onder waterlijst.

Auteurs:  Demey, Anthony