Klompenmakerij

Tekst van Klompenmakerij Van Moere met blokstal (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17163)

Klompenmakerij aangebouwd bij een diephuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw en circa 1940 buiten gebruik gesteld. Woonhuis van twee traveeën en één bouwlaag onder schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Verankerd en gecementeerd bakstenen gebouw met eenvoudige rechthoekig deur en venster onder ijzeren I-latei met rozetvormige bevestigingsbouten. Haaks tegen het midden van de blinde linker zijgevel, zogenaamd blokstal van vijf traveeën onder zadeldak met brede overstek (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Houten constructie (horizontale beplanking) op bakstenen stoel, per travee verstevigd door lage gemetselde steunbeer. Rechthoekige deur en drie ruime vierkante vensters met kleine roedeverdeling. Droogzolder met lange zijden opengewerkt door middel van regels op stijlen.

Auteurs:  Demey, Anthony