Herenhuis

Herenhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) in de 18de eeuw aangepast, doch met oudere kern. Zandstenen plint. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen latei en lekdrempels en kwarthol geprofileerde zandstenen rechtstanden. Risalietvormende derde travee in zandstenen bossagewerk en bekroond door een dakkapel met vleugelstukken en een gebogen fronton met verweerde cartouche; rechthoekige vleugeldeur in accoladeboogvormige, rijk geprofileerde arduinen omlijsting (weggebroken tralies in bovenlicht). Analoge deuromlijsting in de achtergevel. Haaks op laatst genoemde gevel een tweelaagse vleugel met rechthoekige vensters voorzien van kwarthol geprofileerde zandstenen hoekblokken met duimen. Van een oorspronkelijk kruiskozijn werd een deur gemaakt, met behoud van de getraliede bovenlichten. Behouden dubbele armpomp.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs:  Demey, Anthony