Molenromp La Seine

Zogenaamd "La Seine", zie opschrift. Rest (?) van achtzijdige 19de-eeuwse molenromp gelegen aan de Ringsloot. Witgekalkte baksteenbouw boven gepikte plint. Getoogde muuropeningen onder meer verhoogde deur met houten toegangstrap.

Functie: binnenin, dieselmotor om wateroverschot van omliggende weilanden via de Ringsloot naar zee over te pompen.

Bron: DELEPIERE A.-M. & LION M. met medewerking van HUYS M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Veurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 8n, Brussel - Gent.
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi