Tekst van Ensemble van Bilmeyer en Van Riel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/300111)

Vrijstaande groepen van twee of drie villa's, 1889-95, naar ontwerp van J. Bilmeyer en J. Van Riel; telkens weerkerende karakteristieken: asymmetrische opstelling, eclectische stijl met cottage-elementen (behalve nummers 49-53), bak- en natuursteen parement met blokversiering, complexe bedaking (leien) met smeedwerk, hoektraptorens, erkers en balkons.

Nummers 45-47, van 1893; in de hoogte uitgerokken zie souterrain, puntige gevels, steile bedaking en spitse toren; bijkomende neogotische kenmerken als polygonale traptoren (nummer 45), spitsbogen, kruisbloemen (nummer 47).

Nummers 49-53, aanpalende, symmetrisch uitgewerkte huizengroep, 1895, met referenties naar inheemse renaissance en barok.

Nummers 20-22, van 1889, met spitse arkel en balkon; de mooie torenspits van nummer 22 is verdwenen.

Nummers 24-26, van 1890, meest toegetakelde groep: de originele houten tuinpoort van nummer 24 bleef evenwel bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1893, Modern Archief 20.286, dossier 981: nummers 45-47; 1890, Modern Archief 20.264, dossier 1479: nummers 24-26.
  • ELAUT A. & J. POSSEMIERS 1988: Op wandel door de belle époque, Brussel, 146-147.
  • L'Emulation, 1893, kolom 190, plaat 36-39.