Burgerhuis uit 1884

Gelegen recht tegenover Kaatsspelplaats van waaruit het als blikvanger fungeert. Breedhuis van vier traveeƫn en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (pannen), van 1884. Bakstenen lijstgevel met hardstenen plint; imitatiebanden op begane grond en klossen op borstwering van halve bouwlaag. Licht getoogde muuropeningen. Op de begane grond, twee vensters met rolluikkasten links en neoclassicistisch getinte houten winkelpui rechts. Gevelaflijning door middel van hoofdgestel met gelede architraaf, tandlijst en kroonlijst op modillons met tussenliggende panelen.

• Stadsarchief Veurne, modern archief, bundel 534 (1884).

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi