Hoogstamboomgaard Hof te Fiennes

Tekst van Hoogstamboomgaard Hof te Fiennes (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/131172)

Bij een herenhoeve op de locatie van het historische Hof te Fiennes ligt een weidehoogstamboomgaard of fruitweide. De boomgaard is gelegen op een naar het westen georiƫnteerd hellend terrein en in hoofdzaak beplant met appelbomen en in mindere mate met peren-, kerzen-, pruimen- en notenbomen. De boomgaard is in het oosten afgeboord met een houtkant op een hoog talud bestaande uit overjarig hakhout en zware overstaanders van tamme kastanje. Tamme kastanje komt bij het Hof te Fiennes nog voor in een aantal geriefbosjes en werd veelal gebruikt voor het maken van weidepalen.

Auteurs:  Van der Linden, Geert