Eclectische burgerhuizen (7-11, 19-21, 37-39)

Tekst van Ensemble van twee eclectische burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/300026)

Nummer 7. Herenhuis met voormalig schrijnwerkersatelier, 1896, naar ontwerp van Ernest Pelgrims. Twee puntgevels, respectievelijk voor woonhuis (drie traveeën) en toegang naar bedrijfsgebouw (één travee), in eclectische stijl met cottage-inslag

Nummers 9-11. Gelijkaardige, in spiegelbeeld opgestelde woningen, 1884, naar ontwerp van Albert Arnou.

Nummers 19-21 en 37-39. Idem, 1885 en 1886, naar ontwerp van Emile Wauters; nummer 21 met latere traptoren, 1908, naar ontwerp van August Cols en Alfried Defever.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1896, Modern Archief 20.318/1, dossier 1745: nummer 7.

Auteurs:  Plomteux, Greet