Huis Falstaff

Zogenaamd "Falstaff". Hoekhuis van twee traveeën (Albert I-laan) + vijfzijdige hoektoren + drie traveeën (Goethalsstraat) en twee bouwlagen onder wolfsdak (mechanische pannen) in "cottagestijl", gesigneerd architect G. Lejeune (Koksijde); rode baksteenbouw met beschilderde cementbepleisteringen en pseudovakwerk in dakvenster; accentuering van hoektraveeën door middel van hoektoren onder spitsbekroning en aansluitende balkons; rechthoekige en rondbogige muuropeningen; kleine roedeverdeling; links inkom bereikbaar via bordes; art-deco-invloed merkbaar in betonnen balustraden; dakenspel getooid met kleurrijke terracotta-diertjes (duif, ooievaar, slak en haan).

• Stadsarchief Nieuwpoort, reeks 874.1., A-C.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi