Rijhuis, breedhuis

Rijhuis met geplaveid voorpleintje, inspringend ten opzichte van de rooilijn, gelegen in nabijheid van dorpskom.

Breedhuis van acht traveeën onder meer drie traveeën, links opkamer + vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel op een met schijnvoegen gecementeerde plint. Aflijnende geprofileerde gootlijst. Façade onderverdeeld in rechthoekige panelen door middel van horizontale en verticale muurbanden. Rechthoekige muuropeningen voorzien van kozijnen: beluikte vensters, uitgezonderd bij opkamer, met geprofileerde wisseldorpel (schuiframen); deuren met verdeeld bovenlicht en geprofileerde tussendorpel.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi