Zogenaamd "Steendam", hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom grote vaalt, omgeven met bakstenen paden; mogelijk oorspronkelijk omwald te oordelen naar resterende waterplas, ten oosten van huis. Leerzevaart ten noorden van hoeve.

Sterk aangepast boerenhuis met rechts stallingen van negen traveeën en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende rand, hoger opgetrokken boven de drie linker traveeën. In kern opklimmend tot 18de eeuw. Witgekalkte, verankerde baksteenbouw. Deels vernieuwde gevels. Erfgevel met aangepaste, rechthoekige muuropeningen. Beluikte vensters. Sporen van korfbogige ontlastingsboog in eerste travee. Getoogde staldeuren rechts. Overkragend aandak boven derde travee. Haakse uitbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende rand, tegen achtergevel. Noordwestelijke gevel voorzien van aandak. Vernieuwde zuidwestelijke gevel met gecementeerd aandak. Aanleunende nieuwe bouw onder plat dak, tegen laatst genoemde gevel.

Ten zuiden van het hof gelegen dwarsschuur met links wagenhuis onder zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende rand op modillons. Lange gevels bestaande uit een bakstenen voeling en horizontale plankenbeschieting. Rechthoekige schuurpoorten. Uitstekende ankerbalken boven de tas. Verankerde, bakstenen zijgevels bekroond met bolvormig topstuk.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheid.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi