Onze-Lieve-Vrouwekapel

Wegkapel, voorheen processiekapel, gelegen in een landelijke omgeving ten zuidoosten van de dorpskern, op de hoek met de aarden verbindingsweg naar de Imbroekstraat.

Zandstenen pijlerkapel met eigenaardig uitgewerkte bekroning, qua inplanting minstens opklimmend tot de 18de eeuw, aangezien er in deze omgeving al een kapel is aangeduid op de Ferrariskaart van 1771-1777, evenwel aan de overzijde van de verbindingsweg met de Imbroekstraat; getraliede rondboognis met sluitsteen onder gebogen waterlijst. De bekroning zou bestaan uit steenbrokken uit de plaatselijk 'scheysputten', zie gemeente-inleiding; dezelfde bekroning is terug te vinden op de hekkenpijlers van de nabijgelegen hoeve Penninckx, zie straatnota Imbroekstraat.

Inwendig bepleisterde en beschilderde nis met plaasteren beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

Auteurs:  Kennes, Hilde