Stooktstraat

Ten zuiden van de Stooktstraat, sociale woonwijk zogenaamd "Stookt" (Hector Denisstraat, Ernest Solvaystraat, Joseph Wautersplein, Edmond Picardlaan) gebouwd door de in 1922 opgerichte bouwmaatschappij "Le Nouveau Foyer Renaisien". Tuinwijk naar ontwerp van stadsarchitect A. Massez uit de jaren 1930 met typerende rechte brede straten en beboomd pleintje en bakstenen rijhuizen van twee bouwlagen met verzorgde gevelarchitectuur en voortuintjes.

• Rijksarchief Ronse, Topografisch-historische atlas, nummer 480, 481, 482, 483.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja