Lysdonckhoeve

Lysdonckhoeve, overblijfsel van voormalig omwald klooster. Heden sterk vervallen alleenstaand bakstenen gebouw van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Zandstenen kruiskozijnen; latere rechthoekige zandstenen deuromlijsting (18de eeuw) door de huidige eigenaar aangebracht. Haakse achterbouw met drie voormalige kruiskozijnen en een in de geveltop. Voorts talrijke sporen van verbouwingen. In de verwilderde tuin, ingestorte bergschuur en sterk bouwvallig bakhuis opgetrokken in zogenaamde "kloostermoppen".

Auteurs:  Demey, Anthony