Winkelhuis

Tekst van Winkelhuis of café in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4220)

Breedhuis, drie traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak. Neoclassicistische bepleisterde en beschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand uit de tweede helft van de 19de eeuw. Horizontaal geritmeerd door de brede kordons die de verdiepingen markeren en door de dieper liggende en onderling verbonden onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen in riemomlijsting; gietijzeren leuningen en borstweringen met paneelwerk. Gevelbekroning door middel van kroonlijst met tandlijst en klossen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek