Tekst van Pastorie Onze-Lieve-Vrouw ten Bosparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15339)

Pastorie in beboomde en gedeeltelijk omwalde tuin met ijzeren hek aan arduinen pijlers met siervaasbekroning. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Vernieuwde arduinen plint en cementbepleistering. Rechthoekige vensters, beluikt op de begane grond. Vleugeldeur in licht geprofileerde arduinen omlijsting voorzien van een gestrekte tussendorpel met jaartal 1805, een latei met ruitmotief en een gestrekte waterlijst aansluitend bij de puilijst. Klassieke gevelbeëindiging. Links en rechts aanbouwseltjes van één travee en één bouwlaag onder afgesnuit lessenaarsdak.

Auteurs:  Demey, Anthony