Achterin gelegen voormalige boerderij met omhaagde boomgaard en fraai ijzeren hek, met woonhuis en dwarsschuur (in 1977 omgebouwd tot woonhuis in bak- en zandsteenstijl). Woonhuis uit het derde kwart van de 18de eeuw, van het dubbelhuistype, vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Verankerde bakstenen voorgevel op cementplint. Vrij hoge getraliede kruiskozijnen ontlast door twee kleine rollaagjes. Spiegelboogdeur in geprofileerde omlijsting van arduin op neuten; gebogen tussendorpel met rozet; versierde sluitsteen; jaartal 1777 op de zwikken; gekorniste en gebogen waterlijst. Binnen: oorspronkelijke vloeren in rode tegels, open haarden, paneeldeuren (geen eik) en moerbalken (zonder sloffen).

Auteurs:  Demey, Anthony