Burgerhuizen (11, 15-17, 23)

Tekst van Twee burgerhuizen uit een eclectisch ensemble (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/216015)

Enkelhuizen van drie traveeƫn en twee (nummers 17 en 23) of drie bouwlagen, uit de laatste kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels op arduinen sokkels. Geblokte begane grond, doorlopende kordons en kroonlijsten op klossen. Rechthoekige vensters, nummers 11 en 13 met geriemde omlijstingen. Nummer 11 met op tweede bouwlagen penanten uitgewerkt als Dorische zuilen. Nummer 17 met centraal balkon onder gebogen fronton, verlaagde vensters. Nummer 23 met neo-Lodewijk XVI-stucwerk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita