Architectenwoning

Tekst van Architectenwoning J. Van Coillie (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15095)

Rijhuis van drie bouwlagen onder plat dak, in 1933 ontworpen door ingenieur-architect J. Van Coillie als eigen woonhuis. Parement van bruinachtige baksteen; plint van zwarte tegels. Zakelijk aandoende constructie met rechthoekige garagepoort, deur en vensters. Decoratief effect door uitkragende bakstenen muurbanden, betonnen balkons met afgeronde hoek en glas-in-loodopvullingen waarin de hoofdlijnen van de gevelopstand terug te vinden zijn.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3734/7242.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs:  Demey, Anthony